Schurft-test

Schurft (scabiës) is een infectieziekte van de huid veroorzaakt door de werking van een astigmatische mijt genaamd Sarcoptes Scabiei, die de intra-epidermale tunnels graaft waarin het zijn eieren afzet. Als een arts macroscopisch de tunnels kan zien, is de diagnose klinisch mogelijk, maar als deze tunnels niet zichtbaar zijn of niet, is de diagnose onmogelijk zonder een scarificatie van de huid te onderzoeken. Meestal doordringt de mijt de epidermis, produceert laesies vergelijkbaar met insectenbeten, vaak gecompliceerd door het intense krassen. In deze gevallen is het niet mogelijk om een ​​diagnose te stellen zonder de mijt te isoleren van de huid. De terugtrekking is nogal irritant en invasief, omdat het noodzakelijk is om de beschadiging met het lemmet van een scalpel in te sluiten.

Door de sporen van het stof uit het bed en de slaapkamer van de cliënt te bestuderen, is het mogelijk Sarcoptes Scabiei te detecteren en schurft te diagnosticeren zonder de cliënt te storen. Deze pathologie wordt niet alleen overgedragen door langdurig nauw contact (bijvoorbeeld seksueel) met geïnfecteerde individuen, maar ook door contact met vervuilde plaatsen (bijvoorbeeld lakens, sofa’s, enz.) Met de huidschubben van personen die lijden aan schurft. Het is dus mogelijk om de sporen van Sarcoptes scabiei in de omgeving te detecteren zonder direct contact met de klant te hebben.

Dit stelt ons in staat om op afstand een diagnose van schurft te stellen, waarbij de stofmonsters worden onderzocht die rechtstreeks door de klant zijn verzonden. De stofanalyse wordt voor ons uitgevoerd door een partnerlaboratorium.

Vraag vandaag nog een schurft-test aan!

Wilt u contact met ons opnemen of een offerte aanvragen? – Vul dan gewoon het contactformulier in!    *verplichte velden
    captcha