Koolmonoxide (CO) -metingVoor onze binnenluchtkwaliteit diensten bieden we drie verschillende procedures voor de bepaling van koolmonoxide:Screeningtests

Tijdens een screeningstest (of voorlopige meting) meten we CO in een of meer kamers tijdens een sessie. De monitoring zal worden uitgevoerd in overeenstemming met ISO 16000.

Voor de eigenlijke meting doen we een korte inspectie van de gebouwen (ventilatiesysteem, ramen, buitenverkeer, meubels en vloeren, enz.) en vragen naar de redenen voor de meting.

De klant ontvangt een kort rapport met de meetresultaten zonder tabellen en figuren.

Het bezoek duurt minimaal een uur, het rapport wordt direct per e-mail verzonden.Korte termijn monitoring

De korte termijn monitoring zal worden uitgevoerd volgens de standaard ISO 16000-26. We meten CO in één of meerdere kamers gedurende één sessie.

Vóór het daadwerkelijke bezoek ontvangt de klant (per email) een vragenlijst die vóór de daadwerkelijke meting moet worden ingevuld en teruggestuurd.

Voor de eigenlijke meting doen we een inspectie van de gebouwen (ventilatiesysteem, ramen, buitenverkeer, meubels en vloeren, enz.) En vragen nog een keer naar de redenen voor de meting.

Tijdens de meting zullen we de gegevens in de kamers loggen en – indien nodig – een CO-meting buitenshuis uitvoeren ter vergelijking.

Direct na de meting krijgt de klant een kort mondeling rapport, gevolgd door een schriftelijk rapport via e-mail met cijfers en tabellen en evaluatie van de vragenlijst. Het rapport wordt binnen een week verzonden.

Het bezoek duurt minimaal twee uur (een meting in één kamer) en is over het algemeen ’s ochtends.Lange termijn monitoring

De langetermijn monitoring volgt in principe dezelfde procedure als de kortetermijn monitoring. De verschillen zijn:

  • De meting duurt over het algemeen een week t/m 10 dagen om de meeste dagelijkse activiteiten in de gebouwen te dekken.
  • De klant moet een logboek bijhouden waarin wordt geschreven wanneer de lucht werd vervangen, tapijten werden gestofzuigd, enz.
  • Na een week worden de dataloggers verwijderd en worden de resultaten uit het logboek besproken. Ook hier wordt een kort overzicht van de resultaten gegeven.
  • Het eindrapport wordt binnen 14 dagen per e-mail verzonden.Wilt u contact met ons opnemen of een offerte aanvragen?– Vul dan gewoon het contactformulier in!    *verplichte velden
    captcha