Schimmelmeting

Ruikt het in uw huis muffig, aardachtig of schimmelig, maar ziet u geen schimmel? Een verborgen schimmelaantasting kan de oorzaak zijn van de geur!

Bepaling van schimmel met luchtmonsters

Het verzamelen van luchtsporen wordt gebruikt wanneer verborgen schimmelschade wordt vermoed. Bij sporendetectie in de lucht worden luchtsporen verzameld en gekweekt volgens een gestandaardiseerde procedure. De luchtsporen worden rechtstreeks op kweekmedia aangebracht.

De resultaten van de meting van de ruimtelucht worden weergegeven als “kolonievormende eenheden” (kve) per kubieke meter lucht (kve/m³).

Met behulp van de meting van kweekbare schimmels in de kamerlucht kunnen de soorten schimmels in de kamerlucht worden bepaald. Deze kunnen ook aanwijzingen geven voor vochtschade en de oorzaken daarvan. Bovendien kan de ruimtelucht worden gecontroleerd op aanwijzingen voor schimmels die relevant zijn voor de gezondheid.

De meting van de concentratie kweekbare schimmels in de ruimtelucht is een momentopname, die mede wordt beïnvloed door de concentratie in de buitenlucht.


    *Kies Onderzoek:


    *verplichte velden
    captcha